Het festivalseizoen is in volle gang. Hartstikke leuk natuurlijk zo'n festival, maar hoe kom je eigenlijk zonder kleerscheuren weer naar huis? Wij geven vijf tips om meerdaagse festivals zoals de Zwarte Cross en Concert at Sea te overleven.
Een festival is geen modeshow
Nou… Nee. Een festival is wel hip, maar geen modeshow. Natuurlijk wil je er leuk uitzien, maar het is niet zo verstandig om je nieuwste sneakers aan te trekken waar je een paar honderd euro voor hebt neergelegd. Probeer er hip uit te zien in je oude, comfortabele kleren en afgetrapte All Stars. Wordt het nat? Investeer dan in een paar (hippe) regenlaarzen. Met regen heb je ze nodig, echt!
Maak er een smeerboel
Niet bij alle festivals kun je bij de Eerste Hulp liters zonnebrandcrème halen. Neem daarom altijd je eigen zonnebrand mee en smeer je goed in. Dansen in de zon met een biertje in de hand is geweldig, tot je op festivaldag twee wakker wordt met een nek vol brandblaren. Met een zonnesteek kun je de rest van het weekend op je (roodverbrande) buik schrijven.
Drink veel (en niet alleen bier)
Zo'n festival maakt dorstig, helemaal als het warm is. Bier en festivals zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar als je peentjes zweet heb je naast je portie gele rakkers ook liters water nodig. Ook genoeg zout en af en toe iets zoets houdt je op de benen in de zinderende hitte.
Camping in plaats van glamping
Kamperen op festivalterreinen is best wel een uitdaging, vooral qua hygiëne. Dat weet iedereen. We mogen aannemen dat je als student die Dixi's nog wel overleeft. Waar je op een festivalcamping wel écht op moet passen, zijn waardevolle spullen. Kampeer zo eenvoudig mogelijk en laat waardevolle spullen zoals je portemonnee, telefoon en sieraden niet in je tent achter. Zo voorkom je dat je aan het einde van het festival met minder naar huis gaat dan je gekomen bent.
Een pilletje, ik dacht ‘t niet!
Zoals je weet is het gebruik van een pilletje (harddrugs) verboden. En in combinatie met zinderend festivalweer is het helemaal een afrader. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je snel uitdroogt of oververhit raakt. Geen aanrader dus!
Bron: studenten.net