Tio bestaat al ruim vijftig jaar. Al die tijd zijn onze missie en visie hetzelfde gebleven: zorgen dat jij leert, groeit, ervaart en ontdekt. Alles wat je nodig hebt op weg naar een succesvolle toekomst!
Jij leert
Nieuwe kennis en vaardigheden: dat is waar je voor leert. Werken aan de juiste skills die aansluiten op zowel de huidige praktijk als de banen van de toekomst. Daar richt je je op tijdens actuele modules, opdrachten en projecten, waarbij topdocenten uit de praktijk de persoonlijke aandacht geven die voor jou het beste werkt. Individueel of in gemotiveerde teams; je leert het meest wanneer je actief deelneemt.
Jij groeit
Ontwikkelen en groeien als mens: daarin begeleiden we jou. Zodat je als young professional straks aan een succesvolle carrière begint. Of je bestaande carrière naar een hoger niveau tilt. Met persoonlijke begeleiding, gerichte training op jouw persoonlijke skills en groepsopdrachten helpen we je groeien. Leer jezelf goed kennen en zet jouw sterke punten op de juiste momenten in.
Jij ervaart
Relevante praktijkervaring tijdens je studie: bij Tio leer je door te doen. Praktijkervaring is een van de belangrijkste manieren om ergens goed in te worden. Daarom biedt Tio je inspirerende gastcolleges, masterclasses, stageperiodes en praktijkgerichte projecten. Daarbij kun je bij veel opleidingen een specialisme naar keuze volgen. Een waardevolle voorbereiding op jouw succesvolle toekomst!
Jij ontdekt
Nieuwe ervaringen opdoen, nieuwsgierig zijn, je eigen talenten ontdekken: ook daar maken we ons hard voor. Je gaat actief aan de slag, bouwt aan businessplannen, pitcht je ideeën bij echte bedrijven en doet internationale contacten op. Bovendien beleef je de beste studententijd: alles wat jou verder helpt op weg naar succes.
Onderwijsaanpak
Iedere dag zetten wij ons in voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs van de hoogste kwaliteit. Hoe we dat doen? Met een onderwijsconcept waar we trots op zijn.
- Persoonlijk en kleinschalig onderwijs: je zit altijd in kleine groepen van gemiddeld 10 studenten. Je studiecoach, docenten en de (assistent-)vestigingsmanager staan voor je klaar. Iedereen bij Tio kent je bij naam en je wordt écht gezien.
- Intensief onderwijs: wanneer je een opleiding bij Tio volgt, heb je veel contacturen en breng je veel tijd door met gemotiveerde medestudenten. Lessen die uitvallen worden hetzelfde semester nog ingehaald.
- Activerend en gevarieerd onderwijs: je bent actief met de lesstof bezig. Minimaal 50% van elke module bestaat uit actieve werkvormen als rollenspellen, casussen, discussies, (digitale) quizzen, (online) simulaties en presentaties. Je werkt elk semester in projectgroepen, zodat je met én van elkaar leert.
- Onderwijs in context: je leert het beste als je ook de context onderzoekt. Onze opdrachten, praktijkvoorbeelden en toetsing hebben een directe link met de beroepspraktijk. Zo ben je straks helemaal klaar om aan je carrière te beginnen.
- Blended learning: onderwijs in een offline én online omgeving. Offline klassikaal onderwijs wordt aangevuld met online leermogelijkheden. Denk aan online tentamentrainingen, lessen opgenomen in leeromgeving Blackboard en gamification (game-elementen en spelenderwijs leren) in het lesmateriaal.
- Incentives en prestatieprikkels: extra motivatie gegarandeerd. Bij groepsprojecten is er regelmatig sprake van een wedstrijdelement om excellentie en teamgeest aan te moedigen. Gaan jij en je team er straks met de hoofdprijs vandoor tijdens één van de landelijke projectfinales?
Kwaliteit
Door de landelijke organisatie kan Tio zich focussen op kwaliteit en onderwijsvernieuwing. Voor de inhoud van de opleidingen laat Tio zich adviseren door deskundigen uit het bedrijfsleven, branche- en netwerkorganisaties. De aandacht die Tio aan kwaliteit besteedt, heeft resultaat: onze studenten zijn tevreden. Zo scoren Tio en haar opleidingen al jaren als topopleider en ‘uitmuntend in eigen vakgebied’ in de Keuzegids en in nationale ranglijsten.
Accreditatie & erkenning
De hbo-opleidingen van Hogeschool Tio zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).
De NVAO is als onafhankelijke, binationale accreditatieorganisatie bij verdrag opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid om een deskundig en objectief oordeel te geven over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. De taken en werkwijze van de NVAO zijn in wetgeving vastgelegd. Haar hoofdtaken zijn het beoordelen en het borgen van het niveau en de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen en het bevorderen van de kwaliteitscultuur binnen het hoger onderwijs. Als lid van de NRTO onderschrijft Tio de gedragscode van de NRTO.Bijzondere kenmerk kleinschalig en intensief onderwijs
Tio Business School heeft het bijzondere kenmerk kleinschalig en intensief onderwijs ontvangen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Het is daarmee de eerste particuliere instelling in Nederland die dit bijzondere kenmerk toegekend heeft gekregen.Bij de toekenning werden de volgende criteria beoordeeld: beoogde leerresultaten, programma-inhoud, programma-leeromgeving, instroom, personeel, materiële voorzieningen en gerealiseerde leerresultaten. Over het laatste criterium zegt het panel in het accreditatierapport: “Het afstudeerrendement ligt bij Tio hoger dan bij vergelijkbare opleidingen.”
Erkenning
De mbo-opleidingen van Tio zijn door de Onderwijsinspectie erkend in het kader van de Wet Educatie Beroepsonderwijs. De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio in haar beoordeling op alle onderdelen de hoogst haalbare scores gegeven, de eindbeoordeling is dan ook goed.Samenwerking met branche- en netwerkorganisaties
Vertegenwoordigers van bedrijven, branche- en netwerkorganisaties overleggen minimaal twee keer per jaar met Tio over de stand van zaken in de beroepspraktijk. Zij adviseren ons onder meer over de aansluiting van onze opleidingen op trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en verschillende branches. Dit zorgt ervoor dat Tio-studenten altijd een streepje voor hebben bij toekomstige werk- of opdrachtgevers.
Tio Business School is lid van de vereniging Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Daarnaast werkt Tio nauw samen met branche- en netwerkorganisaties uit verschillende werkvelden:
- ANVR
- Ecommerce Foundation
- Eventbranche
- HotelloTOP
- IDEA
- Koninklijke Horeca Nederland
- Logeion
- MWG
- Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen
- Sales Management Association
- Thuiswinkel. org
De SMA-auditcommissie (Sales Management Association) heeft Tio het SMA-kenniscertificaat toegekend. Studenten die de opleidingen hbo Commerciële Economie en mbo Commercieel Business Management afronden krijgen bij hun diploma het SMA-certificaat als bewijs van hun competenties op het gebied van sales.
Onze hbo-bachelor- en hbo-ad-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap is gecertificeerd door thuiswinkel e-academy.
Aansluiting op de beroepspraktijk
Binnen de Tio-opleidingen ontwikkelen we branchegerichte cases, tentamens en/of praktijkopdrachten in samenwerking met het bedrijfsleven. Een eerste kennismaking met de beroepspraktijk is de landelijke kick-off tijdens de start van de opleiding. Hier delen sprekers van leidende bedrijven hun ervaringen.
Ook is er tijdens je studie ruimte voor bedrijfsbezoeken bij toonaangevende organisaties, gastcolleges en masterclasses van bekende en succesvolle sprekers die hun praktijkervaring delen. Onze docenten met een achtergrond in de beroepspraktijk ontwikkelen onderdelen van het curriculum. Hierdoor brengen zij (jaarlijks) nieuwe actuele onderwerpen en cases in het lesprogramma.
Daarnaast is er een alumniraad die actief betrokken wordt bij het beleid van Tio. Zaken als de aansluiting van het onderwijsprogramma op het beroepenveld, de waarde van het diploma en het bouwen en uitbreiden van internationale netwerken komen aan bod tijdens bijeenkomsten van deze raad.
Docenten uit de praktijk
Rankings en studententevredenheid
De aandacht die Tio aan kwaliteit besteedt, heeft resultaat: onze studenten zijn tevreden. Zo scoren Tio en haar opleidingen al jaren goed in de Keuzegids hbo en de Keuzegids mbo. Studenten vullen ook meerdere interne enquêtes in. Hiermee meten we de kwaliteit, en – belangrijker nog – wordt ook duidelijk wat er nog kan worden verbeterd.
Kwaliteitszorg
Tio Business School voert het NEN-EN ISO 9001:2015 kwaliteitscertificaat. Dat het onderwijs en de organisatie op Tio van topkwaliteit zijn, is hierbij nogmaals bevestigd.
NRTO-keurmerk
Erkenning voor kwaliteit en professionaliteit
Sinds eind augustus 2016 mag Tio als een van de eersten het NRTO-keurmerk voeren. Het NRTO-keurmerk is in de onderwijswereld een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor een onderwijsinstelling. Het keurmerk geeft aan dat Tio transparant is over producten en diensten, adequate dienstverlening biedt, een professionele omgang met klanten kent, deskundig personeel heeft en de klanttevredenheid meet.
Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of je aan de kwaliteitseisen voldoet. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders.Partnerscholen en internationale onderwijsverenigingen
Tio heeft een breed perspectief op internationale onderwijsprogramma’s door haar netwerk van partnerscholen waarmee studenten- en docentenuitwisselingprogramma’s zijn opgezet. Het huidige netwerk telt 40 partnerscholen wereldwijd. Tio is daarnaast lid van diverse internationale onderwijsverenigingen, zoals de European Association for International Education (EAIE) en EuroCHRIE, met als doel kennisuitwisseling en internationale afstemming.
Gedragscode internationaal
De Gedragscode internationale student hoger onderwijs is een document dat is opgesteld door de Nederlandse overheid, onderwijsinstellingen en aanverwante organisaties om algemene basisvoorwaarden te waarborgen met betrekking tot de kwaliteit van het onderwijsaanbod aan niet-Nederlandse studenten in het hoger onderwijs. Met ondertekening heeft Tio zich gecommitteerd aan het naleven van de Gedragscode. Je kan de gedragscode hier downloaden.